VQM Siliconen zwart

Siliconenrubber is een rubber dat over nagenoeg het hele temperatuurbereik dezelfde mechanische eigenschappen behoudt. Het is goed bestand tegen hitte, ozon, veroudering en chemicaliën. Dit rubber is geur en smaakloos. Siliconen heeft een prima non-stick en is niet-toxide. Zeer geschikt voor situaties waar men met plantaardige olieën werkt.

ISO Naam VQM Siliconen Rubber
Kleur Zwart
Vorm Rollen
Temperatuurbereik -60 en 230 °C
Soortelijke massa 1180 kg/m3
Hardheid 60 Shore A (± 5)
Rek bij breuk 600 %
Treksterkte 1.000 N/mm2

Kenmerken

Siliconenrubber is een rubber dat over nagenoeg het hele temperatuurbereik dezelfde mechanische eigenschappen behoudt. Het is goed bestand tegen hitte, ozon, veroudering en chemicaliën. Dit rubber is geur en smaakloos. Siliconen heeft een prima non-stick en is niet-toxide. Zeer geschikt voor situaties waar men met plantaardige olieën werkt.

Toepassingen materiaal

Afdichtingen, strips en manchetten in de voedselverwerkende industrie

Verwerking van het materiaal

Siliconen kan op elk formaat worden gesneden of met onze CNC-gestuurde snijmachine met grote precisie worden verwerkt tot maatwerkproducten.

Europees voedselveilig EC 1935:2004

Amerikaans voedselveilig onder FDA

FDA

Benzine Olie UV Slijtvast Zuren Logen Basen
Niet bestendig Goed Goed Redelijk Redelijk Niet bestendig Niet bestendig

Afmetingen

Artikelcode Omschrijving Lengte Breedte
13900030 VQM Siliconen Food Grade zwart 3 mm
13900040 VQM Siliconen Food Grade zwart 4 mm

Meer materialen

Productgroep Vorm Kleur
VQM Siliconen 40 Shore Rollen Transparant
VQM Siliconen blauw Rollen Blauw
VQM Siliconen rood Rollen Rood
VQM Siliconen transparant Rollen Transparant
VQM Siliconen zwart Rollen Zwart
Wij bieden de productinformatie zoals die bij ons bekend is met de grootste zorg aan. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden en/of onvolledigheden. Bij toepassingen met hoge impact raden we altijd aan de eigenschappen specifiek voor die situatie door ons te laten te verifiëren.