Linatex

Attributes:

Linatex is een hoogwaardig slijtvaste natuurrubber, Linatex bestaat voor 95% natuurrubber. Door  het hoge percentage van natuurrubber blijven de natuurlijke eigenschappen behouden. Linatex is bestand tegen anorganische chemicalïen. Wilt u meer weten of bent u op zoek naar specifieke informatie neem contact met ons op. Bent u gecharmeerd van de kenmerken van Linatex, en werkt u in  de food-sector bekijk dan ook Linagard FD


materialenpagina_toep
Aanbevolen voor toepassingen waar slijtage door sterk abrasieve natte media voorkomen. Linatex word gebruikt om bijvoorbeeld stalen constructie te beschermen. Hier wordt het staal bekleed met Linatex. Echter kan Linatex in diverse gebieden gebruikt worden. Bijvoorbeeld in de verpakkingsindustrie, stortgoedsector of de levensmiddelenindustrie(Linaplus FG). Dit materiaal wordt ook veel gebruikt in de schietsport, als gordijn om te dempen en de kogels af te vangen. 

materialenpagina_kleur
Rood

materialenpagina_hh
37 sh

Temperature range:
-40°C till 70°C (kort 300°C)

materialenpagina_massa
980 kg/m3

Linatex NBR

Linatex bestaat voor 95% natuurrubber, uiterst slijtvast.Dit type is geschikt voor toepassingen waar met olie of chemicaliën gewerkt word.

Linagard FG

LInagard bestaat voor 95% natuurrubber en is hierdoor uiterst slijtvast. Linagard is voedselveilig EU:1935/2004, 2023/2006 en door de FDA: CFR 21 177.2600.

Linard HDS

Linatex HDS heeft een hoger hardheid dan standaard Linatex, is hierdoor nog stugger. Dit materiaal is door de sterke eigenschappen uitstekend geschikt voor de mijn-industrie.